pondelok 30. novembra 2015

From Krakow.

Prvá adventná nedeľa a výlet do Krakowa. V minulosti som sa už zmienila o mojom pozitívnom vzťahu k poľskému cestovnému ruchu, službám a ich pomeru cena - kvalita. Krakow som už v minulosti zbežne videla. Ale teraz to bolo celkom iné. Svetielka, stromčeky, v noci sneh - atmosféra Vianoc na každom kroku. Bývali sme v nádhernom apartmáne s veľkými oknami(to bola moja podmienka - viď foto), kúsok od historického centra. Krakow je mesto plné mladých ľudí, ktorí tu cez deň študujú a v noci sa bavia, turistov, ktorí sa potulujú uličkami, sedia v kaviarniach, popíjajú punč, nakupujú poľské krówki. My sme boli nasať atmosféru židovskej štvrti Kazimierz, z ktorej odvliekli takmer všetkých Židov do koncentračných táborov, pozreli sme si kráľovský Wawel, pokochali sme sa na voňavých vianočných trhoch a večer sme zakončili v karczme s chutným hamburgerom v jednej ruke a pohárom pivka v druhej. 


Rynek Glowny







                  Židovská štvrť  - Kazimierz





Vianočné trhy - Rynek Glowny





A pohľad z okna - Apartament Krakow Biskupia




2 komentáre:

  1. V Krakowe jsem sice nikdy nebyla, ale vypadá krásně. Zvlášť s tou vánoční atmosférou. Vánočí atmosféra vylepší vždy vše.

    A s tím oknem tě naprosto chápu. Není nic krásnějšího než si sednou do okna!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam ti, keď budeš mať možnosť, určite kuknúť. Na Krakove sa mi páči to, že si naozaj každý príde na svoje. A posedenie v okne, bez komentára :) snáď len kávičku do ruky a dobrú knihu.

      Odstrániť