utorok 23. augusta 2016

RAFTING


Krásne slnečné ráno a kamoška na telefóne má nápad! IDEME SPLAVOVAŤ VÁH! Moja prvá emócia bola nie, nie, radšej nejaká turistika, keďže som nikdy nič podobné neabsolvovala. Miškove a Majkine argumenty, že idú aj známi, ktorí majú nejaký ten splav za sebou, že to nie je vôbec nebezpečné, akurát by sme mali byť aspoň troška športovo zdatní boli proti mne. A to, čo ma presvedčilo úplne bola záchranná vesta :)

Vo Vrútkach sme nafúkali gumené kanoe, dostali pádlo (prenájom lacno a rýchlo na www.eclny.sk) a hurá na vodu. Rieka bola celkom pokojná až na úsek pod skalami Margita a Besná, kde sme sa trošička pohojdali. Inak pohodová plavba po širokom koryte s nádherným výhľadom na Starý hrad a Strečniansky hrad, kde naša plavba končila. Dĺžka trasy je cca 10 km a trvalo nám to necelé dve hodiny. Parádny zážitok a teším sa na opakovačku.

PLUSY:  vytvarované ruky, opálenie bez nekonečného ležania na deke, v horúcom počasí príjemné osvieženie

MÍNUSY: doprava na pôvodné miesto (hore prúdom na rafte by to bolo náročné), riziko namočenia telefónu, fotoaparátu – ideálne je vziať si dobre tesniacu nádobku na polievku :) 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára