utorok 22. marca 2016

NY, časť I.

Nakoľko sme partia ľudí, ktorí už čo to precestovali, videli, zažili a to prevažne v Európe, chceli sme vidieť aj kúsoček z Ameriky, ktorá je nám známa len z filmov a porovnať to s realitou – preto sme naplánovali výlet na vlastnú päsť, ktorej cieľom bolo urobiť si pravý obraz. Celý výlet sme dávali dokopy asi pol roka, sledovali sme letenky, vyberali miesta, pamiatky, ktoré chceme navštíviť...

Ubytovaní sme boli na Staten Islande (ostrove južne od Manhattanu) u pani Katky. Je to  veľmi milá žena zo Slovenska, ktorá žije v Amerike vyše 20 rokov a poskytuje ubytovanie plus cenné rady turistom prevažne zo Slovenska a Čiech. Z našich minulých výletov vieme, akou veľkou výhodou je to, že vám má kto v neznámom prostredí poradiť a nasmerovať vás. Pokiaľ máte tipy na pekné miesta, dobré jedlo, výhodné nákupy ušetrí vám to čas a energiu na iné veci.


Náš priamy stret s NY bol jedinečný moment...predstavte si nás po dvoch letoch a nekonečnej cca 26 hodinovej ceste autom, metrom, autobusom a pešobusom, úplne unavení, pokrčení a znechutení sme vyšli cca o polnoci z podzemnej stanice metra na Manhanttane a zbadali tie vysokánske ,,bytovky” :) Pohľad, na ktorý sa nezabúda...čaro nočných svetiel, ticha a dominantných mrakodrapov.


  Pohľad z One World Trade Center.

   
  Pohľad na Manhattan z Brooklynského mosta.

  
  Pohľad z lode na smerujúcej na Staten Island na Manhattan.

  
  Cestou na Staten Island.


  Nová stanica metra na mieste dvojičiek.


  Manhattan.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára