utorok 3. novembra 2015

Zakopané.

Jeseň nás tento rok daruje množstvo krásnych slnečných jesenných dní. Mojo v piatok zahlásil, že v nedeľu ideme na výlet. Voľba padla na blízke mestečko Zakopané v Poľsku, ktoré je vsadené do horského prostredia pod Poľskými Tatrami. Architektúra je jednotná, krásna, prvky dreva, všetky budovy so ,,sukňami" (nie ako v našich Vysokých bez ladu a skladu), množstvo stánkov s grilovanými syrmi, sladučkými pralinkami, vareným vínkom, poctivými zákuskami. A tie polievky! Mňamky! Obed nás v centre vyšiel necelých 15€ aj s predjedlom!









Bez turistickej výstroje v teniskách sa vyveziete za cca 4,50 € pozemnou lanovkou na Gubalowku, kde je nádherný výhľad na poľský masív hôr. Prechádzka po hrebeni po asfaltovej ceste je super alternatíva pre ľudí, ktorí milujú hory no majú napríklad malé deti.

Zimná sezóna musí byť tiež nádherná, toto mesto odporúčam športovým nadšencom, ale aj ľuďom, tým, ktorí sa radi len tak prechádzajú po meste, parkoch, sem tam si niečo zobnú v stánkoch a len tak nasávajú atmosféru mesta!













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára